Саакашвілі – Авакову: Нацгвардія охороняла не протестувальників, а депутатів від людей, які прийшли з ними поспілкуватися

Саакашвілі: Дорогі депутати, дотримуйтеся наказу вашого міністра і приходьте на засідання без охоронців і не через задній хід
Фото: ЕРА

Лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі висловив сподівання, що після рішення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про зняття охорони МВС із табору протестувальників люди зможуть поспілкуватися з нардепами щодо невиконаних обіцянок.

Лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі привітав у Facebook рішення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про зняття охорони з наметового містечка протестувальників під Верховною Радою.

Аваков назвав табір протестувальників "мотлохом, на подальшу охорону якого немає сенсу витрачати державні ресурси".

"Давно пора! Сподіваюся, під словом "мотлох" маються на увазі Розенблат (позафракційний нардеп Борислав Розенблат. – "ГОРДОН"), Березенко (заступник голови фракції БПП Сергій Березенко. – "ГОРДОН"), Ляшко (лідер Радикальної партії Олег Ляшко. – "ГОРДОН") та інші славні представники бариг у владі, бо Нацгвардія охороняла не протестувальників, а депутатів від людей, які прийшли з ними поспілкуватися", – заявив Саакашвілі.

Політик висловив сподівання, що 7 листопада депутати Верховної Ради "не опиняться за спинами нацгвардійців" і люди зможуть поспілкуватися з ними щодо невиконаних обіцянок без проходження кількох кордонів поліції.

"Дорогі депутати, дотримуйтеся наказу вашого міністра і приходьте на засідання без охоронців і не через задній хід, щоб подивитися в очі вашим співгромадянам, вони вам гарантують фізичну недоторканність в обмін на зняття депутатської недоторканності та виконання іншого обіцяного, якого вже три роки чекають", – заявив він.

Саакашвілі також звернувся до Авакова із запитанням, чи поверне той до скарбниці гроші, витрачені на екстрадицію з України в Грузію його соратників.

"Повернете в казну 1,3 млн уже витрачених гривень за вивезення трьох моїх грузинських друзів на спецрейсі?" – написав лідер "Руху нових сил".

17 жовтня біля будівлі Верховної Ради кілька політичних партій і громадських рухів розпочало всеукраїнську акцію на підтримку масштабної політичної реформи.

Вимоги протестувальників – ухвалити закони про обмеження депутатської недоторканності, про антикорупційний суд і нові виборчі правила.

Учасники акції розбили наметове містечко на проїжджій частині вулиці Грушевського і висловили намір залишатися там до виконання їхніх вимог.

20 жовтня президент України Петро Порошенко заявив, що реальний план організаторів акції протесту – це дестабілізація ситуації в Україні.

21 жовтня Саакашвілі оголосив, що трьох громадян Грузії, зокрема його колишнього охоронця, вислали з України до Грузії "за особистим розпорядженням" президента Порошенка.

24 жовтня генеральний прокурор України Юрій Луценко зробив заяву, що учасники мітингу під керівництвом Саакашвілі готують державний переворот в Україні і їх фінансують з-за кордону.