Саакашвілі заявив, що сьогодні оприлюднить "план остаточної перемоги"

24 жовтня генеральний прокурор України повідомив, що учасники мітингу під керівництвом Саакашвілі готують державний переворот
Фото: Mikheil Saakashvili / Facebook

Екс-президент Грузії, лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі заявив, що ухвалення парламентом за основу законопроекту про Виборчий кодекс – це перший "законодавчий успіх" протестувальників під Верховною Радою.

Екс-президент Грузії, лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі заявив у Facebook, що 7 листопада о 18.30 буде оприлюднено план остаточної перемоги протестувальників під Верховною Радою.

"З ранку був перший законодавчий успіх, але сьогодні о 18.30 ми оприлюднимо наш план остаточної перемоги", – сказав Саакашвілі.

Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України, удень участь у масових заходах під Верховною Радою брало приблизно тисяча громадян. Правоохоронці перейшли на посилений режим відбування служби.

Рада під час ранкового засідання 7 листопада ухвалила в першому читанні альтернативний проект Виборчого кодексу України, який подали спікер Верховної Ради Андрій Парубій, нардепи від Блоку Петра Порошенка Олександр Черненко і від "Народного фронту" Леонід Ємець.

17 жовтня біля будівлі Верховної Ради кілька політичних партій і громадських рухів розпочали всеукраїнську акцію на підтримку масштабної політичної реформи. Вимоги протестувальників – ухвалити закони про обмеження депутатської недоторканності, про антикорупційний суд і нові виборчі правила. Учасники акції розбили наметове містечко на проїжджій частині вулиці Грушевського і висловили намір залишатися там до виконання їхніх вимог.

20 жовтня президент України Петро Порошенко заявив, що реальний план організаторів акції протесту – це дестабілізація ситуації в Україні. 24 жовтня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що учасники мітингу під керівництвом Саакашвілі готують державний переворот в Україні, їх фінансують з-за кордону.