Садовий припустив, що акаунт партії Вакарчука, де спростували передвиборчі домовленості між партіями, зламали

Садовий про спростування "Голосу": Що це?
Фото: Андрій Садовий / Facebook

Лідер "Самопомочі" Андрій Садовий заявив, що лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук телефонував йому напередодні з пропозицією обговорити вибори в мажоритарних округах, а після того "Голос" розмістив заяву, що домовленостей не було.

Сторінку партії Святослава Вакарчука "Голос" у соцмережах могли зламати. Так мер Львова Андрій Садовий прокоментував 14 червня у Facebook спростування "Голосом" його слів про можливу співпрацю двох партій на виборах у Верховну Раду.

"Святославе, якщо у вас там вкрали доступ до партійного Facebook – то моргни", – написав він.

У Facebook і Twitter партії "Голос" заяви з'явилися в один день. У тексті йшлося, що інформація про домовленості між партіями "Самопоміч" та "Голос" "не відповідає дійсності".

"Що це? Учора після ефіру програми "Право на владу" мені зателефонував Святослав Вакарчук і запропонував зустрітися, аби обговорити тему непоборювання по мажоритарних округах. Домовилися на вівторок-середу у Львові, коли Славко буде з концертом. Ще раніше я запропонував проукраїнським неолігархічним партіям узгодити принаймні мажоритарників. Особливо там, де можна дати бій місцевим "баронам", – прокоментував Садовий.

За його словами, "активісти на місцях уже подекуди почали діяти спільно, як, наприклад, у Рівному".

Дострокові парламентські вибори призначено в Україні на 21 липня. 24 травня розпочався виборчий процес.

Згідно з результатами опитування, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень SOCIS із 29 травня до 6 червня, за "Голос" готові проголосувати 4,9% респондентів, які збираються йти на виборчі дільниці та визначилися з вибором. За "Самопоміч" – 1,2%. Щоб потрапити в Раду, потрібно набрати не менше ніж 5% голосів.