Данілов: Ми ще побачимо розвал Росії

Данілов: Цей привид довго триматися не може

Фото: Олексій Данилов / Facebook

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що через внутрішні проблеми на Росію чекає розпад.

Росія опинилася у складному становищі й лише наявність зовнішнього ворога допомагає об'єднувати її громадян. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю LIGA.net.

"Ми ще побачимо її (Росії.  – "ГОРДОН") розпад. Складні релігійні питання, демографічні проблеми, відносини з Китаєм... [Президент Росії Володимир] Путін це розуміє і тому обирає зовнішнього ворога. Спочатку це були грузини, тепер ми. Без зовнішнього ворога він не може об'єднати те, що вони називають росіянами", – зазначив секретар РНБО.

Як приклад внутрішніх проблем РФ Данілов навів Чеченську Республіку Ічкерія.

"Але скажіть мені, які громадяни Ічкерії є росіянами? Це інша країна та релігія. Цей привид довго триматися не може. Певний час він тримається на грошах. Але гроші – річ, яка дуже швидко закінчується. Усе буде залежати від цін на нафту і газ. Ми ще не знаємо, який вплив коронавірус матиме на Китай, другу економіку світу. Дуже багато питань щодо газу. Точно буде боротьба за арктичний шельф. І чи зможе Росія витримати цю гонку? Я не впевнений", – додав він.

У Росії на таку заяву вже відреагував відомий пропагандист Володимир Соловйов. У коментарі URA.RU він заявив, що перш ніж міркувати про РФ, українцям треба звернути увагу на свою країну, "яка загрузнула в націоналістичній ідеології". Соловйов також назвав Україну "країною європейської ганьби і скаженого Середньовіччя".