Секретар РНБО запропонував ввести посаду віцепрем'єра з питань космічної галузі

Данілов підтримав реформу "Укроборонпрому"
Фото: president.gov.ua

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що віцепрем'єр із питань оборонно-промислового комплексу та космічної галузі необхідний для реформування ОПК.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов висловився за введення посади віцепрем'єр-міністра з питань оборонно-промислового комплексу та космічної галузі. Як повідомляє пресслужба РНБО, про це він заявив на зустрічі з керівництвом держконцерну "Укроборонпром".

"На сьогоднішній день, на жаль, можемо констатувати наявність недостатньо повного розуміння зі сторони окремих урядовців важливості виконання рішення РНБО України від 18 лютого 2020 року в частині створення центрального органу виконавчої влади, відповідального за формування та забезпечення реалізації державної військово-промислової політики та функцій з управління об'єктами державної власності в ОПК", – підкреслив Данілов.

На його думку, профільний віцепрем'єр необхідний, щоб контролювати ці питання.

Крім того, секретар РНБО "привітав ініціативу щодо реформування "Укроборонпрому", але додав, що "основну модерацію цього процесу має виконувати уряд, якому підпорядкований концерн, зокрема Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України".

Він закликав "оцінити потенціал та перспективи кожного підприємства концерну, зважаючи на ситуацію, що склалася на світовому ринку озброєнь та військової техніки".

Про заплановану реформу "Укроборонпрому" наприкінці квітня повідомив заступник гендиректора концерну Мустафа Найєм. Він зазначав, що "Укроборонпром" хочуть ліквідувати й замість нього створити шість корпорацій, що спеціалізуються на ракетобудуванні, авіабудуванні, бронетехніці, радарних і морських системах, а також на авіаремонті.