Шкіряк заявив, що Семенченко планує штурм Верховної Ради з використанням вибухових пакетів

Шкіряк: На грубі правопорушення підрозділи МВС реагуватимуть адекватно
Фото: Зорян Шкіряк / Facebook

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк закликав учасників акції під Верховною Радою 17 жовтня "напоумити" нардепа від фракції "Самопоміч" Семена Семенченка, який планує штурмувати парламент.

Народний депутат від фракції "Самопоміч" Семен Семенченко планує штурм парламенту із використанням вибухових пакетів, заявив у Facebook радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

"Увага! За наявною інформацією, вічно збентежений "хор венских мальчиков" на чолі з "дирижером" Грішиним із дуже миролюбної і дуже набожної фракції "Самопоміч", ймовірно, має намір здійснити спробу штурму Верховної Ради з використанням вибухових пакетів. Напевно, розраховують на "ефект натовпу", – написав Шкіряк.

З огляду на це МВС закликає учасників мітингу біля Ради не вдаватися до незаконних дій.

"На грубі правопорушення підрозділи МВС реагуватимуть адекватно, виключно в межах наділених повноважень. Жодні провокації не пройдуть. Але ми закликаємо усіх причетних до організації нинішнього мітингу до ВР, а також лідерів "Самопомочі", напоумити свого невгамовного персонажа", – продовжив Шкіряк.

Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив 17 жовтня, що мітингувальники під Верховною Радою готують штурм парламенту, щоб провести на територію колишнього голову Одеської облдержадміністрації, лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі.

Зараз у Раді оголошено перерву до 16.00.

Деілька політичних партій і громадських рухів проведять 17 жовтня біля Верховної Ради всеукраїнську акцію на підтримку масштабної політичної реформи. Вимоги активістів – ухвалити закони про обмеження депутатської недоторканності (№6773), про антикорупційний суд (№6011) і про нові виборчі правила (№1068-2).

Лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі попередив, що акція може стати безстроковою. Він закликав президента утриматися від провокацій.