Скрипін про українські дороги: По чому ти їдеш – така країна і є

Скрипін: Я дуже критично ставився би до всього, що тут відбувається
Фото: skrypin.ua / Facebook

Український журналіст Роман Скрипін заявив, що на місці канцлера Німеччини Ангели Меркель він дуже критично ставився би до всього, що відбувається в Україні.

Українці не готові до Європейського союзу, заявив український журналіст Роман Скрипін в ефірі авторської програми Дмитра Гордона "ГОРДОН" на каналі "112 Україна".

"Якби я був, скажімо, Ангелою Меркель (канцлер Німеччини. – "ГОРДОН"), я б дуже критично ставився до всього, що тут відбувається... Ну не може 25 років в Україні, у нормальній країні не існувати нормальних доріг як мінімум", – сказав він.

На думку Скрипіна, можна претендувати "на щось", але коли заїжджаєш в Україну, відчуття інші.

"Просто відразу починаєш відчувати, по чому ти їдеш. По чому ти їдеш – така країна і є. Вона красива, Україна, вона велика, але така дурна, я б сказав", – зазначив він.

9 березня 2017 року комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ затвердив проект законодавчої резолюції про надання Україні безвізу.

6 квітня Європейський парламент підтримав рішення про надання Україні безвізового режиму. 26 квітня його схвалив комітет постійних представників країн – членів Європейського союзу, а 11 травня – Рада Європейського союзу на рівні міністрів сільського господарства та риболовлі.

17 травня 2017 року в Страсбурзі в будівлі Європейського парламенту було підписано рішення про надання Україні безвізового режиму з країнами Європейського союзу.

22 травня "Офіційний журнал" Євросоюзу опублікував рішення про безвізовий режим з Україною. Заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв повідомив, що безвіз для українців набуде чинності в ніч на 11 червня.

Для безвізового виїзду за кордон знадобиться біометричний паспорт.

МЗС України заявило, що введення безвізу дасть змогу лібералізувати візовий режим майже з 30 країнами так званого білого шенгенського списку, серед яких є країни Європи, Північної та Південної Америки, Перської затоки й Азії.

26 травня президент України Петро Порошенко підписав указ про додаткові заходи щодо забезпечення права громадян на безвізові поїздки в ЄС.