Справу Азарова передали в антикорупційний суд

Азаров покинув Україну під час подій Революції гідності
Фото: ЕРА

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула скаргу адвоката підозрюваних у справі, фігурантом якої є колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров, і ухвалила рішення передати матеріали за скаргою адвоката у ВАКС.

Печерський районний суд Києва передав у Вищий антикорупційний суд матеріали справи щодо експрем'єр-міністра України Миколи Азарова. Про це повідомило видання "Судова влада України".

"Сьогодні, 5 лютого 2020 року, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу адвоката підозрюваних у справі №757/40117/19-к, фігурантом якої є прем'єр-міністр України 2010–2014 років, на ухвалу Печерського районного суду від 5 грудня 2019 року", – ідеться в повідомленні.

За результатами судового розгляду колегія суддів постановила скасувати ухвалу Печерського райсуду й передати матеріали за скаргою адвоката підозрюваних у ВАКС для розгляду у встановленому порядку суддями цього суду.

Ухвала набула чинності з моменту її проголошення, її не можна оскаржити, ідеться в повідомленні.

Про яке саме провадження йдеться, не повідомляють.

Азаров був главою уряду України з березня 2010-го до січня 2014 року. Після зміни влади у 2014 році покинув країну і зараз проживає в Росії. Щодо Азарова в Україні розслідують кілька кримінальних проваджень, пов'язаних із розтратою державних коштів.