Справа Окружного адмінсуду Києва. ГПУ викликала на допит голову Державної судової адміністрації та підтвердила виклик Денісової

У ГПУ чекають на Холоднюка і Денісову
Фото: radiosvoboda.org

Омбудсмена Людмилу Денісову запрошують у Генпрокуратуру 7 серпня, голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка – 9 серпня.

Генеральна прокуратура України викликала на допит голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка. Про це йдеться в повістці, яку розміщено на сайті ГПУ.

Холоднюк повинен 9 серпня об 11.00 з'явитися в управління спеціальних розслідувань ГПУ як свідок у справі про втручання суддів Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) у діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

У ГПУ також опублікували повістку на виклик як свідка у тому самому кримінальному провадженні уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової. Про те, що готують її допит, стало відомо 31 липня. На Денісову чекають в управлінні спецрозслідувань 7 серпня об 11.00.

26 липня співробітники НАБУ і Генеральної прокуратури України провели обшук в Окружному адмінсуді Києва. За інформацією ГПУ, судді цього суду системно втручалися в діяльність вищих органів влади України. За словами голови управління спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка, повідомлення про підозру підготовлено керівництву суду і чотирьом суддям.

За даними Антикорупційного бюро, голова ОАСК Павло Вовк у березні 2019 року домагався призначення лояльного члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів Миколи Сіроша, використовуючи тиск на Денісову.

30 липня біля київського офісу уповноваженої Верховної Ради з прав людини активісти вимагали її відставки у зв'язку з участю у скандалі навколо ОАСК.

У ОАСК заявили про грубе втручання у свою діяльність, спроби тиску на суддів та їх дискредитацію.