Справу про конфлікт між НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою передано у СБУ

Конфлікт біля будівлі САП призвів до ДТП
Фото: Спеціалізована антикорупційна прокуратура / Facebook

Прокуратура Києва передала у СБУ матеріали кримінального провадження про інцидент біля будівлі САП, який стався 19 вересня.

Прокуратура Києва 20 вересня передала Службі безпеки України матеріали кримінального провадження про конфлікт між співробітниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро, який стався 19 вересня. Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури.

"Відомості за фактом перевищення влади, що супроводжувалося насильством відносно працівника Генеральної прокуратури України із заподіянням останньому тілесних ушкоджень, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України", – ідеться в повідомленні.

19 вересня глава САП Назар Холодницький заявив, що від київської лікарні "Охматдит" у бік офісу антикорупційної прокуратури прокладали кабель для монтування пристроїв прослуховування.

Поліція і співробітники САП заблокували автомобіль із детективами бюро. На місце прибули спецпризначенці НАБУ, щоб звільнити колег.

Керівник САП розповів, що співробітник НАБУ витягнув з автомобіля прокуратури водія і спровокував ДТП, а потім утік із місця події.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що не знає причини блокування машини бюро. Він також спростував факт монтажу прослуховування, зазначивши, що від місця інциденту до офісу САП приблизно 500 метрів.

Видання INSIDER писало, що НАБУ планувало спецоперацію із затримання під час передавання хабара начальника 5-го відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольги Ярової.