Справа "Роттердам плюс". У ДТЕК заявили, що їхній співробітник з'явився на допит у НАБУ

За версією НАБУ, через формулу "Роттердам плюс" сума збитків для споживачів електроенергії становила 18,87 млрд грн
Фото: НАБУ / Facebook

Співробітник енергетичної корпорації ДТЕК, який причетний до введення формули "Роттердам плюс", прийшов на допит у Національне антикорупційне бюро України раніше, ніж було заплановано, повідомили у пресслужбі компанії.

Один із фігурантів справи "Роттердам плюс", співробітник енергетичної корпорації ДТЕК прийшов на допит у Національне антикорупційне бюро України. Про це 13 серпня повідомила пресслужба компанії у Facebook.

"Один зі співробітників ДТЕК, якому минулого тижня НАБУ адресувало підозру, за власною ініціативою завчасно прибув до бюро для участі у процесуальних діях – раніше, аніж було заплановано", – підкреслили у пресслужбі.

У ДТЕК заявили, що співробітник "добровільно надав вичерпні відповіді на всі запитання, які цікавили представників слідства".

"Він також запевнив, що відкритий до подальшої активної співпраці з НАБУ задля швидшого встановлення істини", – додали у пресслужбі.

Ще двоє співробітників ДТЕК, які також отримали підозри у цій справі, перервали відпустки, щоб з'явитися на допит, повідомили в компанії.

24 березня 2017 року Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження, у межах якого розслідує дії членів НКРЕКП, котрі затвердили вугільну формулу "Роттердам плюс". Із 1 липня 2019 року набув чинності новий ринок електроенергії, через що колишні принципи формування цін скасовано і формула "Роттердам плюс" припинила дію, але розслідування НАБУ триває.

8 серпня детективи НАБУ затримали директора держпідприємства "Оператор ринку", члена НКРЕКП Володимира Євдокімова. У бюро також повідомили, що про підозру оголосили ексглаві НКРЕКП Дмитрові Вовку та ще п'ятьом фігурантам справи. Сума збитків для споживачів електроенергії, за версією слідства, становила 18,87 млрд грн.

9 серпня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомляв, що останніх викликали на допит на "вівторок – середу", якщо вони не прийдуть, їх оголосять у розшук.

САП просила заарештувати Євдокімова з альтернативою застави 50 млн грн. 9 серпня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб або застави 2 млн грн.