Суд у справі Драбинка заарештував нерухомість Януковича

Суд заарештував нерухомість Януковича в Київській області
Фото: ЕРА

Печерський суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури і заарештував земельну ділянку в селі Нові Петрівці Київської області, квартиру, житловий будинок на Вишгородському житловому масиві столиці та два машиномісця, які належать екс-президенту України Вікторові Януковичу. Його підозрюють у незаконному позбавленні волі митрополита Олександра Драбинка у 2013 році.

Печерський суд Києва заарештував нерухомість колишнього президента України Віктора Януковича у справі про незаконне позбавлення волі митрополита Олександра Драбинка. Відповідне рішення було ухвалено 26 березня, його опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень 15 квітня. У документі не вказано прізвища, але "Українські новини" пишуть, що йдеться саме про Драбинка і Януковича.

Президент-утікач проходить у справі як підозрюваний.

Генпрокуратура попросила суд заарештувати земельну ділянку загальною площею 1,7688 га у селі Нові Петрівці Київської області, квартиру, машино-місце в підземному паркінгу загальною площею 20 м&³2;, машино-місце загальною площею 19,9 м&³2;, а також житловий будинок на Вишгородському житловому масиві в Києві. Суд задовольнить це клопотання.

Януковича, екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та колишнього начальника київської міліції Валерія Коряка підозрюють у незаконному позбавленні волі Драбинка – помічника нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Володимира. За версією слідства, у такий спосіб у 2013 році Янукович намагався натиснути на Володимира і змусити його піти з посади, а потім призначити лояльнішого до влади главу УПЦ МП.

У справі про незаконне позбавлення волі Драбинка фігурує також народний депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський. У грудні 2016 року Верховна Рада дозволила притягнути Новинського до кримінальної відповідальності – у поданні Генпрокуратури йшлося, що депутата підозрюють у перевищенні повноважень. Новинський уважає справу "політично мотивованою".

У серпні 2018 року суд повторно дозволив затримати Януковича у справі Драбинка.