Суд у справі про перехід Саакашвілі через кордон України перенесено на 22 вересня

Саакашвілі прибув до суду у вишиванці
Фото: РУХ НОВИХ СИЛ / Facebook

Держприкордонслужба України попросила час для відповіді на клопотання, заявлені адвокатами лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі.

Слухання у справі про перетин кордону України лідером партії "Рух нових сил" Михайлом Саакашвілі перенесли на 22 вересня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таке рішення ухвалив суддя Мостиського районного суду Львівської області, який розглядає протокол, котрий склали працівники Державної прикордонної служби України про події 10 вересня у пункті пропуску "Шегині".

Під час засідання суд розглянув низку клопотань від сторін обвинувачення і захисту, а також пояснення від самого Саакашвілі.

Політик заявив, що про прорив кордону не можна говорити, оскільки "все відбувалося на території України".

Засідання перенесли через те, що для виконання клопотань сторони захисту Держприкордонслужбі потрібен час.

Політик прибув до суду Мостиськ у вишиванці, повідомляє прес-служба "Руху нових сил". Вона опублікувала у Facebook відеозапис виступу Саакашвілі на судовому засіданні.

10 вересня Саакашвілі разом із прибічниками зумів із Польщі прорватися в Україну через пункт пропуску "Шегині".

Слідчі кваліфікували ці події за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України, зокрема "погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу" і "групове порушення громадського порядку".

Складено 69 протоколів щодо осіб, які 10 вересня перетнули кордон у пункті "Шегині" разом із Саакашвілі.

Екс-президенту Грузії вручили адміністративний протокол про порушення порядку перетину держкордону 12 вересня. Він підписав документ.

16 вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що Саакашвілі не заарештують за перетин кордону.