Суд відклав розгляд апеляції на вирок Януковичу до 15 липня

Оболонський райсуд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді
Фото: ЕРА

Київський апеляційний суд відклав розгляд апеляції на вирок експрезиденту Вікторові Януковичу до 15 липня у зв'язку з призначенням запасного судді.

Колегія Київського апеляційного суду 13 червня відклала розгляд апеляції на вирок експрезиденту Вікторові Януковичу до 15 липня, повідомляють "Українські новини".

Київський апеляційний суд призначив для розгляду апеляції запасного суддю, у зв'язку з чим засідання було відкладено до 11.00 15 липня.

Як зазначають "Українські новини", на сьогоднішньому засіданні суд повідомив, що колегії суддів надійшло шість апеляційних скарг на вирок Януковичу.

24 січня Оболонський райсуд заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни і засудив його до 13 років позбавлення волі. Суд не визнав доведеною провину експрезидента в посяганні на територіальну цілісність України. Колишній президент не брав участі у процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії.

Обвинувачення просило суд визнати Януковича винним і засудити до 15 років позбавлення волі. Від оскарження зі свого боку прокуратура відмовилася.

Захисники експрезидента називали рішення суду необґрунтованим, ухваленим під тиском.