Суд випустив із в'язниці фігуранта справи про замах на Бабченка Германа

Після угоди зі слідством Германа засудили на 4,5 року позбавлення волі
Фото: ЕРА

Суд вирішив звільнити із в'язниці підприємця Бориса Германа, який фігурує у справі про замах у 2018 році в Україні на російського журналіста Аркадія Бабченко, через стан його здоров'я.

Київський апеляційний суд ухвалив рішення звільнити із в'язниці підприємця Бориса Германа, який фігурує у справі про замах у 2018 році в Україні на російського журналіста Аркадія Бабченка. Про це 13 листопада "Українській правді" повідомила прессекретарка прокуратури Київської області Мар'яна Гайовська.

"Суд задовольнив апеляційну скаргу Германа. Звільнив від подальшого відбування покарання у зв'язку зі станом здоров'я", – сказала вона.

Прокуратура виступала проти звільнення Германа. Чи оскаржуватиме вона це рішення, стане відомо після ознайомлення з повним рішенням суду.

Постанова набуває чинності від моменту проголошення, навіть якщо буде подано апеляцію.

Герман просив суд звільнити його від відбування покарання через хворобу починаючи з березня 2019 року. У серпні Ірпінський міський суд Київської області відмовився його відпускати. Захист Германа оскаржив це рішення.

29 травня 2018 року з'явилася інформація, що в журналіста Бабченка стріляли в під'їзді його будинку в Києві. Він нібито помер у машині "швидкої". У поліції повідомили, що вбивця журналіста – професійний кілер.

30 травня стало відомо, що вбивство журналіста було інсценуванням у межах спецоперації СБУ.

Одного з організаторів замаху, Бориса Германа, затримали 30 травня в Києві. 31 травня він заявив у суді, що його знайомий В'ячеслав Пивоварник, який працює у "приватному фонді президента РФ Володимира Путіна" і відповідає за організацію терористичних актів на території України, дав йому список із 30 кандидатів на ліквідацію.

21 серпня тодішній генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Герман погодився на угоду зі слідством. 1 вересня стало відомо, що його засудили на чотири з половиною року позбавлення волі.

1 листопада 2019 року Бабченко заявив, що покинув Україну. За словами журналіста, він поїхав в Ізраїль.