Суд стосовно апеляції на арешт Вишинського перенесли на 2 жовтня

Вишинського затримали за підозрою у держзраді

Фото: Кирилл Вышинский / Facebook

Головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського з невідомих поки причин сьогодні не доправили до Апеляційного суду Херсонської області, заявив адвокат Андрій Доманський.

Апеляційний суд Херсонської області переніс на 2 жовтня розгляд скарги захисту головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського на продовження йому терміну тримання під вартою, заявив "Інтерфакс-Україна" адвокат Андрій Доманський.

"Розгляд апеляції перенесли на 2 жовтня на 10.00. Я поки не знаю, з якої причини Вишинського не доправили до суду. Зараз намагаюся потрапити до нього в СІЗО, щоб дізнатися, чи не пов'язано це з погіршенням стану здоров'я", – сказав адвокат.

15 травня в офісі "РИА Новости Украина" в Києві провели обшуки, слідчі дії відбувалися також удома у Вишинського. У Службі безпеки України заявили, що разом із прокуратурою Автономної Республіки Крим розкрили діяльність мережі медіа-структур, підконтрольних РФ. Цього самого дня Вишинського затримали за підозрою в державній зраді. 17 травня суд заарештував його.

Журналіст розповів, що у нього є два паспорти – український і російський. 1 червня на засіданні суду в Херсоні, який розглядав апеляцію на запобіжний захід, керівник "РИА Новости Украина" заявив про відмову від українського громадянства і попросив у президента РФ Володимира Путіна "правового захисту та вжиття заходів щодо звільнення". У Державній міграційній службі України повідомили, що Вишинський не може відмовитися від громадянства, тому що перебуває у статусі підозрюваного.

6 вересня Херсонський міський суд задовольнив клопотання прокуратури про продовження терміну арешту екс-керівнику порталу "РИА Новости Украина" до 4 листопада. 11 вересня адвокат Вишинського Андрій Доманський повідомив, що оскаржив продовження арешту.

25 вересня заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко заявив, що СБУ завершила розслідування кримінального провадження стосовно Вишинського, готують матеріали для передання до суду.