Захист Вишинського подав апеляцію на продовження його арешту

Вишинського затримали за підозрою в державній зраді
Фото: Кирилл Вышинский / Facebook

6 вересня Херсонський міський суд залишив під вартою головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Адвокати не згодні з рішенням судді і вже звернулися зі скаргою в Апеляційний суд Херсонської області.

Сторона захисту подала апеляцію на продовження терміну арешту головному редактору "РИА Новости Украина" Кирилові Вишинському. Про це 11 вересня у коментарі УНН повідомив його адвокат Андрій Доманський.

За його словами, скаргу подали сьогодні в Апеляційний суд Херсонської області.

Доманський зазначив, що в разі, якщо суд швидко вирішить усі процесуальні і технічні питання, засідання може відбутися наприкінці тижня.

5 вересня Вишинському в суді стало погано, через що суд перенесли на 15.00, а підозрюваного скерували на медогляд. Згодом засідання мали продовжити, але перенесли на 6 вересня через неявку одного з адвокатів.

6 вересня Херсонський міський суд задовольнив клопотання прокуратури про продовження строку арешту екс-керівнику порталу "РИА Новости Украина" Кирилові Вишинському до 4 листопада.

15 травня в офісі "РИА Новости Украина" в Києві відбулися обшуки, слідчі дії проводили також вдома у Вишинського. У Службі безпеки України заявили, що разом із прокуратурою Автономної Республіки Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. Цього самого дня Вишинського затримали за підозрою в державній зраді.

17 травня суд заарештував його на два місяці. Стаття 111 Кримінального кодексу України "держзрада", яку йому інкримінують, не передбачає альтернативи триманню під вартою. 21 травня захист Вишинського подав апеляцію на його арешт. Суд її відхилив. 11 липня суд продовжив арешт Вишинського ще на два місяці.

Журналіст розповів, що у нього є два паспорти – український і російський. 1 червня на засіданні суду в Херсоні, який розглядав апеляцію на запобіжний захід, керівник "РИА Новости Украина" заявив про відмову від українського громадянства і попросив у президента РФ Володимира Путіна "правового захисту та вжиття заходів щодо звільнення". У Державній міграційній службі України повідомили, що Вишинський не може відмовитися від громадянства, тому що перебуває у статусі підозрюваного.