"Там немає професійної компетенції". Рябошапка заявив, що наступного тижня буде готовий законопроєкт, який передбачає перезавантаження НАЗК

Рябошапка: Керівництво, яке є сьогодні, не може дати результату

Фото: president.gov.ua

Заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка заявив, що нинішнє керівництво Національного агентства з питань протидії корупції не залишає шансів для відновлення роботи органу.

Заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка заявив 4 червня, що наступного тижня буде готовий проєкт закону, який передбачає переформатування роботи Національного агентства з питань протидії корупції (НАЗК).

"На жаль, те керівництво [НАЗК], яке є сьогодні, воно не може дати результату і не залишає жодного шансу для відновлення роботи цього органу. Там немає ні професійної компетенції, ні питань, які пов'язані з незалежністю", – сказав він під час брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Рябошапка зазначив, що, коли законопроєкт буде готовий, президент Володимир Зеленський внесе його в парламент як невідкладний.

За словами заступника глави АП, окрім питань, які стосуються перезавантаження НАЗК, у документі передбачено зміну структури керівництва агентства – наразі це колегіальний орган, який складається з п'яти членів. Якщо Верховна Рада підтримає проєкт президента, у НАЗК буде один керівник.

Окрім того, передбачено впровадження аудиту агентства і зміни, які стосуються роботи НАЗК із реєстрами і блокування діяльності органу іншими відомствами.

Кабінет Міністрів створив НАЗК у березні 2015 року. Запуск агентства був однією з умов одержання Україною безвізового режиму з ЄС. Агентство, серед іншого, займається аналізом електронних декларацій про доходи державних службовців. Зараз його очолює Олександр Мангул.

Член команди Зеленського Галина Янченко 26 квітня заявила, що в команді нинішнього президента є "однозначна згода" про необхідність перезапуску НАЗК, триває дискусія з перезапуску керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.