"Цей шлях уготований Зеленському". Омелян заявив, що кожен президент України до кінця терміну ставав "бандерівцем"

Омелян сподівається на трансформацію Зеленського
Фото: mtu.gov.ua

Кожен президент України починав свою каденцію з переконання, що зможе вести конструктивний діалог із Москвою і стане миротворцем, зазначив міністр інфраструктури України Володимир Омелян. Він висловив думку, що нинішній глава держави Володимир Зеленський, як і його попередники, стане "бандерівцем".

Президент України Володимир Зеленський наприкінці строку своїх повноважень стане "бандерівцем". Таку думку міністр інфраструктури України Володимир Омелян висловив в інтерв'ю "Голосу Америки", опублікованому 10 червня.

"Кожен новий президент України розпочинав свою каденцію з переконання, що він саме той, який зможе проводити конструктивний діалог із Москвою, і саме йому дарована роль такого миротворця, який буде добре займатися бізнесом, розвивати стосунки, і що не буде жодної загрози анексії чи окупації з боку Росії. І кожен президент України завершував тим, що фактично ставав "бандерівцем", борючись із Російською Федерацією", – сказав він.

За словами міністра, перший президент України Леонід Кравчук здав ядерну зброю, у Леоніда Кучми були "братерство, обійми з Російською Федерацією і криза в Тузлі".

"Цим шляхом пройшов і [Віктор] Янукович, і [Віктор] Ющенко, і зараз цей шлях уготований Зеленському", – вважає Омелян.

Він висловив надію, що "трансформація Зеленського буде дуже швидкою".

21 квітня 2019 року в Україні відбувся другий тур виборів президента. 30 квітня ЦВК офіційно оголосила результати виборів, перемогу здобув Зеленський із результатом 73,22% голосів виборців. П'ятий президент України Петро Порошенко набрав 24,45%.

20 травня Зеленський офіційно вступив на посаду президента України.