Турчинов прогнозує, що воєнний стан в Україні не будуть продовжувати

Турчинов не відкинув, що Росія може використати воєнний стан, щоб зірвати вибори в Україні
Фото: Олександр Турчинов / Facebook

Якщо Росія почне повномасштабну воєнну агресію проти України, то воєнний стан уже не буде таким м'яким, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов.

Воєнний стан в Україні не перевищить заявленого строку і його не будуть продовжувати у разі відсутності повномасштабної воєнної агресії з боку Росії. Про це в інтерв'ю "ВВС News Україна" заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов.

Якщо ж повномасштабна агресія станеться, то воєнний стан уже не буде таким м'яким, зазначив секретар РНБО.

"Весь арсенал засобів буде задіяно відповідно до наданих Конституцією і законом повноважень", – сказав він.

Турчинов не відкинув, що Росія може використати воєнний стан, щоб зірвати вибори в Україні.

"Не можна виключати такі провокації. З іншого боку, ви бачите, які заяви робить [президент РФ Володимир] Путін. Він дуже сподівається на те, що [президент України Петро] Порошенко піде з посади президента, і саме на це працює. Він публічно про це говорить", – додав він.

Воєнний стан діє у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії з 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня 2018 року. Його ввели після того, як 25 листопада Росія захопила катери ВМС України "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", а також 24 українських військовослужбовців.