Туск: Конфлікт на Донбасі – результат вторгнення й агресії РФ. Ми ніколи не визнаємо анексії Криму

Туск: Конфлікти тривають та існують  на різних рівнях розвитку в країнах
Фото: EPA

Суверенним правом партнерів ЄС є вибір амбіцій і цілей, згідно з якими вони будуватимуть своє майбутнє, зазначив президент Європейської ради Дональд Туск.

Конфлікт на Донбасі – результат вторгнення Росії. Про це на брифінгу під час саміту "Східного партнерства" в Брюсселі сказав голова Європейської ради Дональд Туск, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми всі розуміємо, що конфлікти тривають та існують на різних рівнях розвитку в країнах. Ми пам'ятаємо про конфлікт в Україні. Він є прямим результатом вторгнення і російської агресії стосовно України. І ми ніколи не визнаємо незаконної анексії Криму. У цьому можете не сумніватися", – сказав він.

За словами Туска, суверенним правом партнерів ЄС є вибір амбіцій і цілей, згідно з якими вони будуватимуть своє майбутнє. Це, за його словами, стосується й Угоди про асоціацію з ЄС.

Росія анексувала Крим після незаконного "референдуму" 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Зараз між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

Одразу після анексії Криму почався збройний конфлікт на сході України, він триває досі. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.