У Держприкордонслужбі заявили, що не отримували від правоохоронців доручення про заборону в'їзду в країну Саакашвілі

У липні Саакашвілі втратив українське громадянство
Фото: Mikheil Saakashvili / Facebook

Заборони в'їзду в Україну екс-президенту Грузії, колишньому главі Одеської області Михайлу Саакашвілі "немає і ніколи не буде", сказав перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк.

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) не отримувала від правоохоронців доручення про заборону в'їзду в країну екс-президенту Грузії, колишньому главі Одеської області Михайлу Саакашвілі.

Про це перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк сказав 6 вересня на засіданні підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції органами державної влади та місцевого самоврядування комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Державна прикордонна служба не мала і не має жодного доручення правоохоронних органів про заборону в'їзду Михайлу Саакашвілі на територію України", – зазначив він.

Серватюк додав, що "заборони немає і ніколи не буде, це міфи і домисли".

26 липня, коли політик перебував у США, Державна міграційна служба України повідомила, що президент Петро Порошенко видав указ про втрату українського громадянства Саакашвілі через помилкові дані, які той указав під час набуття громадянства. Зокрема, не поінформував, що на території Грузії його заочно заарештовано.

1 серпня Саакашвілі заявив, що сподівається на порядність українських громадян, які не допустять його екстрадиції до Грузії, якщо він повернеться в Україну. За словами політика, він готовий відстоювати своє українське громадянство в суді і не буде просити притулку у США.

7 серпня політик повідомив, що під час вильоту зі США і прибуття до Польщі в нього не виникло проблем із використанням українського паспорта.

У Польщі в інтерв'ю "Радио Свобода" Саакашвілі анонсував поїздку зі сім'єю "в одну з європейських країн", після чого мав намір відправитися в Брюссель і "кілька інших європейських країн" для зустрічей із їхніми лідерами.

8 серпня Саакашвілі виїхав із Польщі і прибув у Литву. 4 вересня відвідав столицю Данії Копенгаген.

Серватюк заявляв, що на українському кордоні у Саакашвілі вилучать паспорт громадянина України, а його самого не пустять в країну.

За cловами колишнього голови Одеської області, він повернеться в Україну 10 вересня через пункт пропуску "Краковець".