Уманський: Найкращим президентом був Кучма, а найкращим прем'єром – Ющенко

На думку Уманського, Ющенко-президент і Ющенко-прем'єр – дві різні людини
Фото: Міністерство фінансів України / Facebook

В інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону колишній міністр фінансів Ігор Уманський заявив, що вважає Леоніда Кучму та Віктора Ющенка найкращими президентом і прем'єр-міністром за всі роки незалежності України.

Колишній міністр фінансів Ігор Уманський в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заявив, що поки не може оцінювати діяльність Володимира Зеленського на посаді президента України.

Відповідаючи на запитання журналіста, хто був найкращим президентом та прем'єром за всі роки незалежності України, Уманський сказав: "Я Зеленського поки що не оцінював, він пропрацював лише рік. Оцінювати потрібно хоча б одну каденцію. У моєму розумінні, найкращий – це Леонід Данилович [Кучма]. Якщо говорити про прем'єрство, то найкращим був уряд [Віктора] Ющенка".

На думку Уманського, Ющенко-президент і Ющенко-прем'єр – дві різні людини.

"Як прем'єр, він і його уряд, на моє переконання, були найефективнішими", – додав ексміністр.

Уманський: Ходить президент по кабінету, шукає документи, лається, спізнюється. А Богдан сидить за столом і ці документи читає. Читайте повну версію інтерв'ю

Кучма – другий президент України, він обіймав цю посаду двічі (1994–2005 роки).

Ющенко був третім президентом України (із 2005-го до 2010 року). У 1999–2001 роках він обіймав посаду прем'єр-міністра країни.

Відео: Дмитрий Гордон / YouTube