Верховна Рада продовжила пільги на продукцію оборонного значення на час проведення операції Об'єднаних сил

Законопроект підтримали 229 нардепів
Фото: rada.gov.ua

На період проведення операції Об'єднаних сил все ще діятимуть пільги щодо сплати військового збору з доходів усіх залучених до захисту України від країни-агресора осіб, крім того, від сплати ПДВ звільняють низку товарів оборонного значення.

Парламент підтримав законопроект №8349 "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України (щодо відносин, пов'язаних із здійсненням заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях)". Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН". Законопроект підтримало 229 депутатів.

На період проведення операції Об'єднаних сил зберігаються пільги щодо сплати військового збору з доходів правоохоронців, військовослужбовців та інших залучених до захисту України від агресора осіб.

Від сплати ПДВ звільняють низку товарів оборонного значення, а саме: спеціальні засоби індивідуального захисту; бронежилети; матеріали для виготовлення бронежилетів і шоломів; лікарські засоби та медичні вироби, призначені для використання закладами охорони здоров'я і учасниками АТО, особами, які беруть участь у ООС для надання медичної допомоги, продукції оборонного призначення і так далі.

До таких товарів застосовують спрощений порядок надання разових дозволів на ввезення лікарських засобів і медичних виробів, який затверджують у Кабінеті міністрів України. Обсяги ввезення зазначених товарів визначаються урядом.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками розпочався у квітні 2014 року. Із цього часу урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї розпочалася операція Об'єднаних сил.