Верховна Рада внесла до порядку денного сесії законопроекти про медреформу

Парламент уніс пакет законопроектів про медреформу до порядку денного сесії
Фото: rada.gov.ua

За внесення до порядку денного сесії законопроектів №6327 і №6327-1 про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів проголосувало 247 депутатів.

Верховна Рада України внесла до порядку денного сесії законопроекти про реформу медичної галузі. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

За внесення законопроекту №6327 "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів" та альтернативного №6327-1 "Про державні фінансові гарантії забезпечення населення необхідною медичною допомогою, лікарськими засобами та послугами системи охорони здоров'я" проголосувало 247 депутатів.

За подання законопроекту №6329 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" й альтернативного №6329-1 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення законодавства України з фінансування охорони здоров'я" проголосувало 249 депутатів.

2 червня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що два доопрацьовані законопроекти, що стосуються реформи охорони здоров'я, буде подано на розгляд Верховної Ради.

3 червня народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко повідомила, що пакет законів про медичну реформу можуть ухвалити у другому читанні влітку 2017 року.

У МОЗ заявляли, що, якщо Рада ухвалить реформу охорони здоров'я, у 2021 році українська родина отримуватиме 13 948 грн у рік на лікування.

Згідно з календарним планом, шоста сесія повинна закінчитися 21 липня.