"Відродження" вимагає провести аудит тарифів на послуги ЖКГ

Валерій Писаренко: Ми видобуваємо достатньо газу для того, щоб люди не сплачували "драконівські" платежі
Фото: vidrodzhennya.org.ua

Депутатська група "Партія "Відродження" запропонувала перевірити, як формують тарифи в регіонах, та зобов'язати Кабінет Міністрів розглянути план використання газу власного видобутку для потреб населення, заявив член групи, нардеп Валерій Писаренко.

Депутатська група "Партія "Відродження" висунула вимогу провести аудит тарифів на комунальні послуги в усіх регіонах України. Про це на погоджувальній раді керівників парламентських фракцій і груп 5 листопада заявив член депутатської групи "Партія "Відродження" Валерій Писаренко, повідомляє сайт політсили.

Проект постанови №9252 "Про проведення аудиту обґрунтованості цін і тарифів на житлово-комунальні послуги" було зареєстровано в Раді 1 листопада.

"Депутатська група "Партія "Відродження" запропонувала два вирішення цієї проблеми. Перше: ми зареєстрували в парламенті проект постанови про необхідність проведення аудиту по тарифах. Щоб зрозуміти, яка в нас загалом ситуація. Тому що, як ми бачимо із заяви голови НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. – "ГОРДОН"), виявлено дуже багато фактів безпідставного завищення тарифів на місцях. В окремих регіонах – навіть на 70%. Якщо зараз ми ще підвищуємо тарифи, то тим самим лише створюємо умови для корупції і збагачення на місцевому рівні певних людей, які сьогодні сидять на цьому тарифному полі", – заявив нардеп.

Другий варіант – зобов'язати Кабінет Міністрів розглянути план використання газу власного видобутку для потреб населення, додав політик.

"Ми видобуваємо достатньо газу для того, щоб люди не сплачували "драконівські" платежі. Ми пропонуємо: давайте ухвалимо нашу постанову, дамо відповідні доручення уряду, а до того часу запровадимо мораторій на подальше підвищення тарифів. Ми дамо 100% голосів за таку пропозицію. Гадаю, це допоможе поліпшити сьогоднішнє становище", – сказав Писаренко.

19 жовтня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що з 1 листопада ціна на газ в Україні підвищиться на 23,5%. Отже, вартість газу для населення становитиме 8550 грн за 1000 м&³3;До 1 листопада населення буде отримувати газ за колишньою ціною – 6958 грн за 1000 м&³3;.