Виключена "за власним бажанням" зі списку "Слуги народу" Коробкова: Я жодних заяв не писала

Коробкова: Після моєї принципової позиції стосовно "ПриватБанку" у гру включились старі олігархічні клани
Фото: Elena Korobkova / Facebook

Виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова назвала незаконним рішення з'їзду партії "Слуга народу", яким її виключили з виборчого списку.

7 липня партія "Слуга народу" виключила зі свого виборчого списку сімох кандидатів, зокрема "за власним бажанням" Олену Коробкову. 8 липня Коробкова, яка є виконавчим директором наглядової ради в Незалежній асоціації банків України, заявила у Facebook, що її виключили з партійних списків незаконно.

"Я жодних заяв не писала. Написати заяву минулою датою я також не можу, а вчора на з’їзді голосували списком, відповідно, і рішення з’їзду є незаконним. Навпаки, я підтримую президента, підтримую його намагання змінити країну на краще, підтримую програму, із якою він ішов на вибори, але не підтримую олігархів та корупційні ігри, у які намагаються грати деякі члени команди президента", – написала вона.

За словами Коробкової, її запросили в команду президента як експерта та спеціаліста у фінансовій сфері.

"Я повірила в те, що можливо разом змінити країну на краще. Але після моєї принципової позиції як експерта стосовно "ПриватБанку" в гру включились старі олігархічні клани зі своїми шавками типу [журналіста Олександра] Дубинського і Ко, які намагалися дискредитувати мене", – написала вона.

Коробкова додала, що їй погрожували.

"Навіть у такому формулюванні: або її приберуть зі списку, або я приберу її фізично! Тому я звертаюся до всіх із проханням захисти мене та мою родину! Я звертаюся до президента, якому вірю, із проханням навести лад всередині партії та довести країні, що немає жодного впливу олігархів на нього та на рішення його команди! Я готова написати заяву, якщо мені про це скаже президент", – підсумувала вона.

Дострокові парламентські вибори призначено в Україні на 21 липня 2019 року. Виборчий процес розпочався 24 травня.

13 червня партія "Слуга народу" презентувала уточнений список кандидатів у народні депутати в багатомандатному округу із 201 прізвища.

7 липня спікерка "Слуги народу" Євгенія Кравчук повідомила, що делегати партії проголосували за виключення з виборчого списку в загальнодержавному окрузі сімох людей.

"Баланюк Юрій Вікторович (№164) – за власним бажанням; Боярчук Роман Михайлович (№71); Вітікач Віталій Вікторович (№177); Кавун Ольга Олександрівна (№78); Коробкова Олена Анатоліївна (№31) – за власним бажанням; Соколов Михайло Юрійович (№99); Рагімова Анастасія Борисівна (№170)", – написала вона.

"ПриватБанк" – найбільший комерційний банк в Україні – було націоналізовано 19 грудня 2016 року.

Зараз колишні власники банку, серед яких бізнесмен Ігор Коломойський, у судах оскаржують націоналізацію установи.