Законопроєкт про банки. ЗМІ дізналися, який нардеп подав понад 6 тис. правок

Загалом у законопроєкт внесли понад 13 тис. поправок
Фото: Верховна Рада України / Facebook

Депутатка від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк подала в законопроєкт про банки 1500 правок, повідомляє LIGA.net.

Позафракційний депутат Антон Поляков подав 6 тис. поправок у законопроєкт №2571-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності". Про це повідомляє LIGA.net, посилаючись на джерела.

Ще 1500 поправок надійшло від депутатки від "Слуги народу" Ольги Василевської-Смаглюк, зазначають журналісти.

"Основну масу [правок] подано саме групою [бізнесмена] Ігоря Коломойського", розповіло джерело ЗМІ.

6 квітня народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що до законопроєкту подали 13 тис. правок.

30 березня на позачерговому засіданні парламенту законопроєкт було ухвалено в першому читанні. Документ підтримали 267 народних депутатів.

Проєкт закону пропонує ввести заборону на повернення націоналізованих банків колишнім власникам. Цей документ, серед іншого, унеможливить повернення найбільшого українського банку – націоналізованого 2016 року "ПриватБанку" – Коломойському, пояснював нардеп від "Слуги народу" Микита Потураєв.

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва зазначала, що ухвалення, зокрема, цього законопроєкту дасть змогу швидко просунутися вперед, доопрацювавши параметри нової угоди з Україною щодо кредиту.

За словами президента України Володимира Зеленського, протягом двох тижнів після ухвалення законів Україна може отримати $1,5–2 млрд, а загальну суму допомоги збільшено до $8 млрд. З урахуванням допомоги від Світового банку та інших донорів Україна може розраховувати на $10 млрд.