Зеленський обговорив із головою французького сенату звільнення з РФ українських моряків і гуманітарне відновлення Донбасу

Ларше і Зеленський обговорили можливість створення "комісії діалогу"
Фото: president.gov.ua

Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським голова сенату Франції Жерар Ларше заявив про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Під час свого візиту до Франції президент України Володимир Зеленський провів зустріч із головою сенату Жераром Ларше. Про це повідомляє пресслужба президента.

Співрозмовники обговорили звільнення полонених українських моряків та політичних ув'язнених, утримуваних на території Росії, а також реалізацію Мінських домовленостей і можливу зустріч у нормандському форматі найближчим часом.

Ларше заявив про підтримку Францією територіальної цілісності та суверенітету України.

Сторони також обговорили інвестиції, гуманітарну відбудову Донбасу і можливість створення "комісії діалогу" за участю парламентарів обох країн, яка "напрацьовуватиме" міжнародні проекти, повідомили у пресслужбі.

Зеленський із дружиною Оленою 17 червня здійснив офіційний візит до Парижа. Він зустрівся з французьким главою держави Еммануелем Макроном і відвідав кампус стартапів Station F.

Український президент закликав Росію звільнити українських в'язнів і військовополонених моряків.

Спілкуючись із журналістами у Франції, Зеленський висловив думку, що немає підстав для повернення Росії в Парламентську асамблею Ради Європи.