Зеленський про Тарана: Важливо, щоб армія поважала міністра оборони

Зеленський: У нас іде війна
Фото: president.gov.ua

За словами президента України Володимира Зеленського, за нового міністра оборони Андрія Тарана він відповідає разом із начальником Генштабу ЗСУ Русланом Хомчаком.

Українська армія має поважати свого міністра оборони, вважає президент Володимир Зеленський. Про це він заявив 11 березня, відрекомендовуючи нового міністра оборони України Андрія Тарана, трансляцію вів у Facebook Офіс президента.

"Для мене найважливіше – і це моя відповідальність, – як відноситься саме армія до міністра оборони. Ми розуміємо, що міністром оборони повинна бути, згідно з натовськими стандартами, цивільна людина, але в нас іде війна, і для мене дуже важливо, щоб армія поважала міністра оборони", – сказав глава держави.

За його словами, під час розгляду кандидатур на посаду голови Міністерства оборони він консультувався з начальником Генерального штабу Збройних сил України Русланом Хомчаком.

"Хочу сказати, що новий міністр оборони – це і моя відповідальність, і відповідальність начальника Генштабу", – підкреслив Зеленський.

Верховна Рада призначила Тарана міністром оборони 4 березня. За подання, внесене Зеленським, проголосувало 285 народних депутатів. До цього міністром оборони був Андрій Загороднюк.

Як зазначало агентство "Інтерфакс-Україна", з 1999-го до 2004 року Таран був військовим аташе при посольстві України у США. У 2005–2008 роках обіймав у Міноборони посаду начальника управління, у 2008–2011-му був заступником керівника Головного управління розвідки Міноборони. У 2011–2014 роках був представником Міноборони в місії України при ООН. У 2015 році – представником України у Спільному центрі контролю та координації на Донбасі. Був членом тристоронньої контактної групи в Мінську. Наприкінці року його призначили на посаду першого заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ. У 2016-му звільнили в запас у зв'язку з досягненням граничного віку генеральської служби.