Зеленський: Україна повинна бути серед перших країн, які матимуть змогу закупити вакцину проти COVID-19

МОЗ та українські дипломати ведуть переговори про те, щоб Україна однією з перших могла придбати вакцину від коронавірусу
Фото: depositphotos.com

Президент України Володимир Зеленський провів нараду, присвячену епідеміологічній ситуації в країні. Про це повідомив Офіс президента України.

За завданням президента України Володимира Зеленського міністр охорони здоров'я Максим Степанов проводить консультації з компаніями, які розробляють вакцину проти COVID-19. Про це повідомила пресслужба Офісу президента України 25 липня.

На нараді, яка була присвячена епідеміологічній ситуації в Україні, президент поцікавився просуванням України у черзі на отримання вакцини проти коронавірусу, коли її буде виготовлено.

"Наші дипломатичні контакти та світові ресурси повідомляють про те, що вакцину виготовляють уже в кількох країнах. Навіть якщо вона буде готова наступного року, Україна повинна бути серед перших країн, які матимуть змогу закупити вакцину. Ми повинні думати про це вже зараз. Весь світ шикується в черги", – сказав Зеленський.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 25 липня загальна кількість інфікованих коронавірусом в Україні становить 63 929 (+1106), 1590 із них померли (+19), 35 497 одужали (+611). Максимальну кількість хворих зареєстровано в Києві (7525), Львівській (8702) та Чернівецькій (5548) областях.