Зеленський заявив, що Верховна Рада не має припиняти пленарні засідання у період карантину

Зеленський: Зміна плану роботи Верховної Ради неприпустима
Фото: ЕРА

16 березня Верховна Рада скасувала пленарні засідання, заплановані в березні – на початку квітня, через поширення коронавірусної інфекції. На думку президента Володимира Зеленського, саме в ситуації світової пандемії та загрози глобальної фінансової кризи парламент України має ухвалювати "життєво важливі для економіки закони".

Президент України Володимир Зеленський виступив проти планів Верховної Ради скасувати пленарні засідання на період спалаху коронавірусу. Про це він сказав у відеозверненні, яке розміщено на сторінці Офісу президента у Facebook.

Він зазначив, що саме зараз робота парламенту дуже важлива.

"На мою думку, зміна плану роботи Верховної Ради неприпустима. Зараз, у ситуації світової пандемії та загрози глобальної фінансової кризи, парламент України має ухвалювати життєво важливі для економіки закони, впроваджувати податкову, земельну, трудову реформи, призначати міністрів економіки та енергетики, генерального прокурора України. Швидкі реформи – це швидка допомога для економіки. Без них – економічна кома", – заявив Зеленський.

16 березня на засіданні погоджувальної ради депутатських фракцій і груп спікер Ради Дмитро Разумков повідомив, що пленарні засідання, заплановані на 17–20 березня та 31 березня – 3 квітня, не відбудуться через епідситуацію у країні. Депутати переходять у режим роботи в комітетах, сказав спікер.

17 березня Рада планує провести позачергове засідання, щоб змінити календарний план роботи, а також розглянути питання, пов'язані з протидією поширенню коронавірусу.

Зараз Рада розглядає законопроєкт про введення ринку земель сільгосппризначення. Перед другим читанням до нього подали 4018 поправок, залишилося розглянути приблизно 700.

В Україні станом на 16 березня підтверджено п'ять випадків зараження коронавірусом (чотири з них – у Чернівецькій області), одна із хворих, 71-річна жителька Житомирської області, померла

Із 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції введено карантин: у країні заборонили масові заходи і закрили навчальні заклади. Обмежувальні заходи триватимуть до 3 квітня. Окрім того, у ніч на 16 березня Україна повністю заборонила в'їзд на територію країни іноземним громадянам, а із 17 березня припинить авіаційне сполучення з іншими країнами.