Зеркаль стала радницею голови правління "Нафтогазу України"

У Зеркаль 25-річний досвід роботи юристкою у приватному і державному секторах
Фото: Marina Pashchenko / Facebook

У сферу діяльності ексзаступниці міністра закордонних справ України Олени Зеркаль, призначеної радницею голови правління НАК "Нафтогаз України", будуть входити міжнародні відносини, а також підтримка позиції НАК у міжнародних судових і арбітражних процесах.

Колишню заступницю міністра закордонних справ України Олену Зеркаль призначили радницею голови правління НАК "Нафтогаз України", повідомила 29 січня пресслужба НАК.

Головою правління НАК зараз є Андрій Коболєв.

У компанії зазначають, що у МЗС України Зеркаль "відповідала за європейську інтеграцію, представляла Україну в міжнародних судах у справах проти Росії та брала участь у тристоронніх переговорах про "зимові пакети" поставок російського газу в Україну у 2014–2016 роках".

У сферу її діяльності в НАК входитимуть міжнародні відносини, а також підтримка позиції компанії в міжнародних судових і арбітражних процесах, зокрема щодо захоплених Росією активів групи "Нафтогаз" в окупованому Криму.

У "Нафтогазі" підкреслюють, що в Зеркаль – 25-річний досвід роботи юристкою у приватному і державному секторах. Вона є авторкою української методології адаптації законодавства до стандартів ЄС, написала низку наукових праць із порівняльного аналізу українського законодавства.

Під час роботи в Міністерстві юстиції брала участь у всіх раундах переговорів щодо Угоди про асоціацію України з ЄС, угод між Україною та Євросоюзом про реадмісію та спрощення візового режиму. Вона була в делегаціях України на переговорах із ЄС, ООН, НАТО та Радою Європи.

Зеркаль була заступницею міністра закордонних справ України із серпня 2014-го. Вона написала заяву про відставку 28 листопада 2019 року. Уряд погодив відставку Зеркаль 4 грудня.