Зубко заявив, що сміття зі Львова почнуть вивозити 22 червня

Зубко: Для вивезення львівського сміття потрібно приблизно 600 рейсів
Фото: ЕРА

Місця, куди вивезуть львівське сміття, визначать у робочому порядку, заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. Але конкретних полігонів він не назвав, сказавши, що можуть початися акції протесту.

Сміття зі Львова почнуть вивозити 22 червня. Про це на брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Завтра ми почнемо вивозити. Уже визначилися з обсягами і транспортом – потрібно приблизно 600 рейсів. Куди возити – інше питання", – сказав Зубко.

Він додав, що місця, куди вивезуть львівське сміття, визначать у робочому порядку.

Зубко також заявив, що не хоче обговорювати це питання в прямому ефірі, оскільки відразу можуть початися акції протесту.

Крім цього, віце-прем'єр запропонував облаштувати тимчасовий полігон на території ТЕЦ-2, де Львів планує побудувати сміттєпереробний завод.

"Там 125 гектарів площі, і логічно, щоб такий полігон розмістився поблизу майбутнього заводу", – сказав Зубко.

Колапс системи утилізації сміття у Львові почався після пожежі на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області 30 травня 2016 року. 2 червня сільрада Великих Грибовичів ухвалила рішення назавжди закрити звалище.

Станом на 12 травня лише три міста області погодилися приймати тверді побутові відходи зі Львова, повідомляла прес-служба міськради.

Сміття з міста регулярно виявляють у різних частинах України, його незаконно вивантажують на не відведених для цього територіях. 9 червня під Києвом невідомі вивантажили 60 тонн сміття зі Львова, повідомили в поліції Київської області.

Через ситуацію зі сміттям у Львові 19 червня голодування оголосив лідер парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк. За його словами, він протестує проти "свавілля центральної влади". Слідом за ним голодування оголосила віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд.

20 червня мер Вінниці Сергій Моргунов запросив свого львівського колегу Андрія Садового вивчити місцевий досвід утилізації сміття.