"24-й парламент із 27". Зеленський заявив, що РФ намагалася зірвати його відеозвернення до законодавчих органів Євросоюзу

Росія втратила вплив у Євросоюзі, зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський 8 липня в режимі онлайн звернувся із промовою до парламенту Словенії. Відеозапис виступу глави держави опубліковано у Facebook Офісу президента.

"Це честь для мене – звертатися до вас у такому спеціальному форматі. І, до речі, зараз я перебуваю неподалік передової, тож мої слова у цьому зверненні посилені емоціями та надіями, якими зі мною поділилися наші захисники та захисниці", – сказав Зеленський, який 8 липня відвідав Дніпропетровську область.

Глава держави подякував усім країнам ЄС, у яких демонстрували його відеозвернення.

"Ми знаємо, що Росія намагалася зірвати їх, намагалася залучити різні свої зв'язки – політичні, дипломатичні, навіть бізнесові. Вони в Москві розуміють, що їм нічого протиставити такій довірі між народами України та Європи і такій комунікаційній активності, – наголосив Зеленський. – Тому вони погрожували європейцям, маніпулювали тими, хто від них залежить. Але вже 24-й парламент із 27 країн Європейського союзу".

Це свідчить про те, що Росія втратила вплив у Євросоюзі, додав президент.

"Факт залишається фактом: більшість країн Євросоюзу непідвладна керуванню з Росії. І це нова політична реальність у Європі, якої ми досягли всі разом – кожна країна, яка виступила на захист нашої спільної свободи", – наголосив Зеленський.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу Росії на Україну Зеленський звертався до парламентів країн світу із закликами надати Києву необхідне озброєння, тиснути на міжнародні компанії, змушуючи їх піти з російського ринку, посилити санкції проти країни-агресора Росії, а також закрити небо над Україною.

ЗМІ повідомляли, що звернення Зеленського до парламентів різних країн з'явилися з ініціативи керівника Офісу президента Андрія Єрмака. В ОПУ запевняють, що майже кожний спіч глави держави приводить до збільшення допомоги Україні.