Актор "Кварталу 95" Великий: Ми всі у "Кварталі" стали заробляти набагато менше

Великий: Колись я працював і за $3 тис., і за $5 тис. Золоті часи були
Фото: Юрий Великий Официальная страница / Facebook
Актор студії "Квартал 95" Юрій Великий не знає, скільки коштує запросити його на корпоратив. Про це сказав в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман.

Журналістка запитала актора, більше чи менше він почав заробляти після того, як засновник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський став президентом.

"Це взагалі не залежить від того, що він став президентом. Тут усе залежить від того, яка зараз ситуація з пандемією. Ми всі стали заробляти набагато менше. Коли я працював у "Кварталі" до 2016 року, я заробляв одні гроші. Коли пішов робити своє шоу ["Шоу Братів Шумахерів"] із Сергієм [Цвіловським] на каналі "Україна", ми заробляли інші гроші", – сказав Великий.

За його словами, тоді актори заробляли більше – з одним знімальним концертом можна було поїхати до гастрольного туру і за півтора-два роки об'їхати більше сотні міст, а в "Кварталі 95" було набагато більше проєктів, ніж зараз.

Протягом 2020-го та 2021 року, розповів Великий, у нього було лише три сольні концерти.

На запитання, скільки коштує запросити його на корпоратив, Великий відповів, що не знає, бо суми встановлює концертний директор.

"У мене є гонорар від і до. Він мені може зателефонувати і сказати: "Юро, у нас є такий замовник. Він може заплатити такі й такі гроші. Якщо готовий – будь ласка". У цьому гонорарі 50% іде на саму студію… Я не знаю, за скільки мене можуть продавати. Я можу відпрацювати захід. Якщо я працюю як ведучий заходу і як артист, це приблизно п'ять-шість годин. Я, наприклад, готовий такий захід відпрацювати за $1 тис., готовий їхати, наприклад, до Старобільська за ці гроші. У Києві, на місці, я швидше, мабуть, погоджуся", – зазначив Великий.

За словами Великого, у грудні виступи можуть коштувати $2 тис., але протягом останніх років таких виступів небагато.

"Тому я зовсім не розумію, яка ціна може бути у грудні. Але колись... Колись я працював і за $3 тис., і за $5 тис. Золоті часи були", – згадав артист.

Актор "Кварталу 95" Великий: "Квартал", який жартував гостро політично, себе зжив. Зараз ми в тій ситуації, коли не жартуватимемо. Читайте повний текст інтерв'ю

Відео: Алеся Бацман / YouTube

Контекст:

Великий народився 1980 року в Котовську (зараз – Подільськ) Одеської області. Закінчив Одеський національний морський університет (здобув дві спеціальності – "морське право" та "управління морським транспортом"). У студентські роки грав у командах КВК "Флібустьєри" та "Нова реальність".

2005 року разом із Сергієм Цвіловським заснував дует "Брати Шумахери", який існував до 2019 року.

2009 року Великий переїхав з Одеси до Києва і розпочав співпрацю зі студією "Квартал 95": спочатку – у складі дуету "Брати Шумахери", а потім – самостійно. У "Кварталі 95" Великий і пише сценарії, і виступає як актор на сцені. З 2019 року пародує президента Зеленського.