Бахматюк: Через особисту помсту Ситника бюджет недоотримає цього року 1,5 млрд грн

Бахматюк: Ми будемо боротися до кінця
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Бізнесмен, мільярдер, власник агрохолдингів "Укрлендфармінг" та "Авангард" Олег Бахматюк в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заявив, що директор НАБУ Артем Ситник "підміняє собою закон".

Мільярдер, власник агрохолдингів "Укрлендфармінг" та "Авангард" Олег Бахматюк заявив, що директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник йому мститься.

Про це бізнесмен сказав в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону.

"До 2015 року за три роки ми сплатили 7,8 млрд податків усіх рівнів. Це податок на зарплату, ПДВ, податок на прибуток, податок на землю... Тобто в рік ми платили десь 2–3 млрд грн. Навіть іноді трошки більше. Зараз, я думаю, ми платимо половину. Тому що стараннями НАБУ і всіх гончих, які імітують велику діяльність і розказують, що вони переслідують інтереси держави, а насправді вони її знищують, що я можу аргументовано доказати без будь-якої емоції... Протягом цього року я, напевно, раз п'ять звертався до президента, прем'єра і говорив: "Будь ласка, схаменіть людину, яка в рік бере 1,5 млрд із бюджету. Схаменіть людину, яка особисту помсту поставила вище інтересів держави; людину, який переступає закон і підміняє собою закон і фактично назначає винним. Тому що це приводить до зменшення податків до бюджету, несе загрозу працевлаштуванню українських громадян", – сказав Бахматюк.

За його словами, Ситник "нічого із себе не представляє".

"Він нічого не зробив. Коли він у цьому кріслі сидить, він щось собою представляє. І в нашого посадовця повна відповідальність за наслідки. Він вийде і не боїться, що з ним щось буде. Я маю на увазі відповідальність за те, що він знищив компанію, вигнав людей.... Чиновник залишається безнаказаним, компанія втратила гроші, держава недоотримала мінімум 1,5 млрд грн. Робить це організація, яка отримує у держави 1,5 млрд грн", – пояснив бізнесмен.

Він підкреслив, що його бізнес повністю не впаде.

"Ми будемо боротися до кінця – це 100%", – заявив Бахматюк.

Мільярдер Бахматюк: Війна із Ситником забрала у мене більше, ніж війна з Росією. Читайте повну версію інтерв'ю

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Бахматюк є фігурантом кримінального провадження про заволодіння коштами стабілізаційного кредиту "VAB Банку" на суму 1,2 млрд грн, виданого в жовтні 2014 року. У жовтні 2019 року через кримінальне переслідування бізнесмен покинув Україну, зараз із сім'єю живе у Відні. У листопаді його заочно повідомили про підозру.

Бізнесмен перебуває в розшуку в Україні. Йому інкримінують дві статті Кримінального кодексу: ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, одержаних злочинним шляхом).