Балчун: Із 1 березня на 25% підвищуємо тарифні ставки й посадові оклади працівникам "Укрзалізниці"

Балчун: У нас є бажання зберегти робочі місця
Фото: Войцех Балчун / Facebook

Підвищення зарплат працівникам "Укрзалізниці" не спричинить скорочень у галузі, запевняє голова компанії Войцех Балчун.

Із 1 березня 2017 року тарифні ставки й посадові оклади працівників "Укрзалізниці" підвищаться на 25%. Про це повідомив голова компанії Войцех Балчун на сторінці у Facebook.

"Із 1 березня на 25% підвищуємо тарифні ставки та посадові оклади працівникам ПАТ "Укрзалізниця". Домовилися про це з профспілками. Разом із членом правління Желько Марчеком учора підписали відповідний протокол. Мені дуже прикро, що склалася ситуація, коли залізничники за рівнем зарплат далеко позаду інших галузей", – написав він.

За словами Балчуна, під час реформування польської залізниці йому вдалося значно підвищити зарплату залізничників.

"Схожа ситуація була, коли я свого часу прийшов у PKP Cargo. Коли пішов – зарплата залізничників стала набагато вищою, ніж загалом у промисловому секторі. У нас є бажання зберегти робочі місця, а всі наші подальші дії перебуватимуть у діалозі з профспілками. Тому сьогодні мова не про скорочення, а про ефективність", – запевняє він.

12 квітня 2016 року номінаційний комітет вибрав Балчуна на посаду гендиректора "Укрзалізниці". Тодішній глава Міністерства економрозвитку України Айварас Абромавічус повідомив, що Балчун здійснив масштабну реорганізацію залізничної компанії в Польщі. До того ж очолював наглядову раду польських авіаліній LOT і є лідером рок-групи Chemia.

20 квітня минулого року Кабмін затвердив кандидатуру Балчуна на посаду глави "Укрзалізниці", а 1 червня схвалив контракт із ним. 6 червня Мінінфраструктури підписало контракт із поляком.

6 грудня 2016 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що за сім місяців роботи Балчун на посаді керівника "Укрзалізниці" поки що не досягнув помітного результату. Войцех зазначив, що намагається підтримувати конструктивні взаємини з Міністерством інфраструктури та з Омеляном, але є люди, які намагаються посварити його з міністром.

Балчун додав, що прибуток "Укрзалізниці" 2016 року становитиме 300 млн грн. За його словами, найближчі п'ять років "Укрзалізниця" планує придбати й поремонтувати 96 тисяч одиниць рухомого складу.