Буданов отримав нагороду від Шмигаля за боротьбу з окупантами. Фото photo icon

Буданов отримав нагороду від Шмигаля на тлі чуток про його ймовірну відставку
Фото: Кирило Буданов / Kyrylo Budanov / Facebook

Начальник ГУР МО Кирило Буданов повідомив у Facebook 6 жовтня, що отримав нагороду від прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля за внесок військової розвідки в боротьбу з російськими окупантами під час війни.

"Подякував Денису Анатолійовичу та всьому українському уряду за визнання результатів роботи ГУР МОУ, а також за всебічну підтримку та зміцнення спецслужби", – написав Буданов.

Він зазначив, що ця символічна нагорода наголошує на ролі й важливості роботи всіх співробітників ГУР, які "щодня й щоночі працюють на різних ділянках боротьби з державою-агресором – сміливо, нестандартно, невтомно й наполегливо".

"Продовжуємо разом захищати нашу державу та українську націю від російських загарбників і воєнних злочинців", – резюмував Буданов.

Контекст:

Буданов отримав нагороду від Шмигаля на тлі чуток про його ймовірну відставку.

17 вересня колишній нардеп, а зараз блогер Борислав Береза повідомив у Facebook, що в ОП планують звільнити Буданова й уже нібито є кандидат на посаду нового глави ГУР МО. Самого Буданова нібито хочуть перевести заступником до головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

20 вересня ЗМІ написали, що глава Міноборони Рустем Умєров звільнив двох заступників Буданова, не погодивши і не обговоривши це питання з ним. Джерела "Бабеля" зазначали, що це рішення ухвалили в Офісі президента з наміром послабити позиції Буданова.

29 вересня NV із посиланням на джерело в силових структурах поінформувало, що Буданова можуть звільнити з посади, а новим керівником може стати Олег Іващенко, який очолює Службу зовнішньої розвідки України.

1 жовтня зустріч із Будановим та Умєровим провів президент України Володимир Зеленський. За його словами, Буданов розповів про завдання Кремля перед російськими військовими до кінця року.

Того самого дня Умєров на засіданні оборонного комітету Ради повідомив, що питання відставки Буданова не обговорюють, розповів нардеп від "Слуги народу" Юрій Мисягін.

Зеленський призначив Буданова керівником ГУР МО 5 серпня 2020 року.