Буданова можуть звільнити. ЗМІ назвали можливого його наступника у ГУР МО

У Буданова (на фото) навесні погіршилися стосунки із главою ОП Єрмаком, повідомляли ЗМІ
Фото: gur.gov.ua

Начальника ГУР МО Кирила Буданова найближчим часом можуть звільнити. Про це 29 вересня повідомило NV із посиланням на джерело в силових структурах.

За його словами, "такий варіант існує".

Співрозмовник NV висловив припущення, що новим керівником ГУР МО може стати Олег Іващенко, який очолює Службу зовнішньої розвідки України.

Водночас він спростував чутки про можливе призначення Буданова послом України в якійсь із країн.

Контекст:

Президент України Володимир Зеленський призначив Буданова керівником Головного управління розвідки Міноборони 5 серпня 2020 року.

17 вересня 2024 року колишній нардеп, а зараз блогер Борислав Береза ​​повідомив у Facebook, що в ОП планують звільнити Буданова, і вже нібито є кандидат на посаду нового глави ГУР МО. Самого Буданова нібито хочуть перевести заступником до головкома ЗСУ Олександра Сирського.

20 вересня ЗМІ написали, що міністр оборони України Рустем Умєров звільнив двох заступників Буданова, не погодивши і не обговоривши це питання з ним. Джерела "Бабеля" зазначали, що це рішення ухвалили в Офісі президента з наміром послабити позиції Буданова. Стосунки Буданова із главою ОП Андрієм Єрмаком погіршилися навесні 2024 року, хоча ще в лютому начальника ГУР МО розглядали разом із Сирським на посаду головкома ЗСУ, наголосив "Бабель".