Буданов про замахи на своє життя: Мені це все подобається. Дай боже, не останній

Буданов повідомляв, що пережив багато замахів
Фото: gur.gov.ua

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов сказав в інтерв'ю NV, уривки з якого опублікували 14 липня, що йому подобаються замахи на його життя.

7 травня Служба безпеки повідомила про затримання двох співробітників Управління державної охорони, яких підозрюють у підготовці вбивства президента України Володимира Зеленського, голови СБУ Василя Малюка і Буданова.

"Дай боже, не останній [замах], – прокоментував начальник ГУР. – Мені це все подобається. Це означає, що ми свою роботу робимо правильно. Ось якщо я раптом їх цікавити перестану – оце буде проблема".

Буданова запитали, хто є основним замовником його вбивства в російських структурах.

"Загалом там багато хто намагався і намагається мене вбити, із різних напрямків. Але, як бачимо, ефективність нульова", – відповів глава української військової розвідки.

Контекст:

На Буданова до 2023 року вчинили не менше ніж 10 замахів, написала наприкінці січня The Washington Post. За словами глави української розвідки, його намагалися вбити після того, як у серпні 2016 року в окупованому Криму було вбито підполковника ФСБ РФ. Росія звинуватила у цьому "українських диверсантів", серед яких нібито був і Буданов.

Начальник ГУР МО в лютому 2024 року заявив, що знає, хто стоїть за отруєнням його дружини Маріанни в листопаді минулого року, і додав, що йому не відомо, чи був цей замах на нього. "Але я вже пережив багато замахів і напевне переживу ще багато", – додав розвідник.