"Був і залишається хорошим міністром". Разумков шкодує про звільнення Авакова, але готовий підтримати його відставку в Раді

Разумков (на фото) голосуватиме за звільнення Авакова, оскільки той попросив про відставку за власним бажанням
Фото: rada.gov.ua
Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков шкодує про рішення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова піти у відставку. Про це він сказав в ефірі hromadske 14 липня.

"Так, я вважаю, що це міністр, який перебуває на своїй посаді... Ми говоримо, чи шкодую про те, що він прийняв таке рішення? Так, я думаю, що він був і поки залишається хорошим міністром, якісно виконуючи свої обов'язки", – сказав спікер.

На думку голови Ради, хоча можна знайти "мільйон проблем" у діяльності Авакова, загалом він є гарним міністром.

Водночас спікер зазначив, що має намір підтримати відставку глави МВС під час голосування в Раді, оскільки "це його бажання, є заява, алогічно не підтримати її".

Разумков також готовий підтримати призначення на цю посаду народного депутата від "Слуги народу", голову комітету з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського, чию кандидатуру запропонував президент Володимир Зеленський напередодні.

"Я починав роботу з Денисом Анатолійовичем ще під час виборчої кампанії, вважаю його фаховою людиною, добре обізнаною в роботі Міністерства внутрішніх справ. Це для нього не чужа територія... Він останні два роки очолює профільний комітет і глибоко знає специфіку роботи", – заявив Разумков.

Контекст:

13 липня Аваков, який очолював МВС із лютого 2014 року, подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ. Тепер за його звільнення має проголосувати Верховна Рада, планують, що це відбудеться 15 липня.

Президент запропонував лише одного кандидата на пост міністра – Монастирського. Сам Монастирський підтвердив, що претендуватиме на цю посаду, заявивши, що "йде на жертву".

Профільний комітет парламенту 14 липня рекомендував нардепам визначитися з питанням відставки Авакова через голосування в сесійній залі.