Чартер, яким Арахамія прилетів на форум "Слуги народу", міг оплатити аграрний бізнесмен – ЗМІ

На запитання, хто оплатив його переліт, Арахамія журналістам не відповів
Фото: sluga-narodu.com
Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія для робочої поїздки до Миколаєва 22–23 грудня використав чартерний літак, який оплатив миколаївський бізнесмен Юрій Калюжний. Про це написали "Українська правда" та "Обозреватель" із посиланням на власні джерела.

Видання звернулися до Арахамії з проханням прокоментувати обставини його польоту до Миколаєва, але нардеп журналістам поки що не відповів.

Як випливає з даних реєстрів, Калюжний володіє групою фірм "Техноторг". Це офіційний дилер понад 70 заводів-виробників, який представляє сільськогосподарську, автомобільну та будівельну техніку, зазначає "Обозреватель". За інформацією "Української правди", компанія Калюжного – найбільша за реалізацією сільськогосподарської техніки на ринку України, з часткою ринку 35%.

На відео Арахамія приземляється в аеропорту "Київ" 23 грудня. Відео: Українська правда / YouTube

"Обозреватель" зазначив також, що Калюжний, як і Арахамія, виріс у Миколаєві, тому вони можуть бути давно знайомими.

Контекст:

22 грудня Арахамія прилетів на форум Миколаївської обласної організації партії "Слуга народу" бізнес-джетом приватної компанії QualitAir LLC. На запитання, скільки коштував його переліт і хто його оплатив, політик заявив, що цим займається його помічник.

2021 року "Українська правда" звертала увагу на те, що Арахамія для польотів у Відень кілька разів користувався чартерним літаком, який належить структурам підсанкційного мільярдера Дмитра Фірташа. Сам він це не заперечував. "Виявилося, що цей літак належить структурам Фірташа і зданий у якусь велику авіакомпанію, у якій кількість бортів налічує кілька сотень, тому це як Uber викликати, і ви не розумієте, яким літаком полетите", пояснював нардеп. Оплачувала перельоти, за словами Арахамії, його дружина, тож цієї інформації не буде у його декларації.