"Читати тебе гидко. Відписався". Богдан назвав помилкою свою пропозицію внести Богуцьку до списку "Слуги народу"

Богдан Богуцькій: Зараз тобою керує не совість, а зарплата
Фото: ЕРА
Колишній глава Офісу президента України Андрій Богдан 5 жовтня назвала помилкою свою пропозицію внести Єлизавету Богуцьку до списку партії "Слуга народу" на виборах до Верховної Ради.

Богуцька (нині є нардепкою від "Слуги народу") 5 жовтня у Facebook написала пост, у якому прокоментувала три теми: розслідування журналістів про офшори президента України Володимира Зеленського, засідання парламентської фракції "Слуга народу" у Трускавці та процедуру відкликання з посади спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова.

"Разумков. Мені зараз апелюють, мовляв, це він привів мене в парламент і я не маю права йти проти нього. Так от. Дмитро Олександрович дійсно запросив мене на з'їзд СН 2019 року, де я була названа 100-ю у списку партії, який озвучили на з'їзді. Насправді у список мене вносив Андрій Богдан. Але ми всі – і я, і Дмитро і багато інших депутатів, зокрема мажоритарників, які пізніше стали міністрами, а деякі після місцевих виборів – мерами або головами ОДА, – ішли під брендом "Слуги народу", безумовним лідером якої був Зеленський. Не Разумков, не [перший віцеспікер Ради Руслан] Стефанчук, не [голова фракції "Слуга народу" Давид] Арахамія, не Богдан чи [експрем'єр-міністр Олексій] Гончарук. При всій до них повазі, лідером бренда був Володимир Олександрович", – написала вона.

Богуцька висловила думку, що "справа взагалі не в тому, хто кого привів", заявила, що підтримувала президентську кампанію 2019 року, а також згадала відеоролик Разумкова про початок нової сесії в лютому 2021 року. Останнє, на її думку, свідчило про те, що "Дмитро Олександрович вирішив будувати свій політичний проєкт, окремий від СН".

Пост нардепки зібрав понад 1,5 тис. реакцій і більш як 100 коментарів. Відреагував на повідомлення Богуцької й Богдан.

"Ну якщо ти вже мене згадала, то знай, я зробив помилку, коли запросив тебе у список. І зараз тобою керує не совість, а зарплата. Дуже ж не хочеться втрачати таку пристойну суму, розумію. Але Лізо, тоді бери гроші й мовчи. А читати тебе гидко. Відписався", – заявив він у коментарі.

Скріншот: Liza Bogutskaya / Facebook

Контекст:

У Верховній Раді 4 жовтня запустили процедуру відкликання Разумкова з посади голови парламенту. Він заявляв, що цього тижня в порядку денному не може з'явитися питання його відкликання з посади, але нардепи спочатку усунули Разумкова від ведення двох пленарних засідань, а потім внесли до порядку денного питання про відкликання спікера, його розглядатимуть 7 жовтня.

Богуцька у списку партії "Слуга народу" на парламентських виборах була під №95.