"Далі буде". Секретар РНБО анонсував нові санкції, зокрема проти народних депутатів

Данілов: Там будуть депутати і багато людей, які жодного разу ніде не працювали, а мають величезні статки
Фото: Рада національної безпеки і оборони України / Facebook
Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що все вкрадене в українського народу з 1991 року повернуть.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов 19 лютого в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", яку транслюють на каналі "Україна" і на YouTube-каналі Shuster online, заявив, що інформацію про людей, які заробляють гроші в Росії, а потім інвестують їх "у промивання мізків" в Україні, оприлюднять найближчим часом.

Данілов анонсував продовження санкцій.

"Далі буде. Далі будуть офшори, власність, усе, що поцупили з 1991 року в українського народу, буде повернено. На наступних засіданнях РНБО ви побачите ще більше і ще цікавіше. Там будуть депутати і багато людей, які жодного разу ніде не працювали, а мають величезні статки", – сказав секретар РНБО.

Рада нацбезпеки і оборони України на засіданні 19 лютого доручила повернути в держвласність нафтопродуктопровід "Самара – Західний напрямок" і вирішила ввести санкції проти 19 юридичних та вісьмох фізосіб: п'ятьох громадян Росії (за даними ЗМІ, це менеджери активів сім'ї нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Медведчука) і трьох українців – самого Медведчука, його дружини Оксани Марченко і Наталії Лавренюк, яку називають цивільною дружиною нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.

Обмеження вирішили застосувати до цих осіб на підставі розслідування СБУ за статтею про фінансування тероризму, сказав секретар РНБО Олексій Данілов. Санкції вводять на три роки, і вони стосуються всього майна, яке контролює Медведчук, зазначив секретар РНБО.

Нафтопродуктопровід експлуатує компанія "Прикарпатзахідтранс". Із Медведчуком її пов'язували "Економічна правда", LIGA.net та екснардеп Сергій Лещенко. Сам політик зв'язок із цією компанією заперечував.