Дитячий омбудсмен РФ уважає занесення до "кремлівської доповіді" високою оцінкою своєї діяльності

Кузнєцова прокоментувала занесення її до "кремлівської доповіді"
Фото: kremlin.ru

Уповноважений при президентові Росії з прав дитини Анна Кузнєцова потрапила до розділу "кремлівської доповіді" "Список високопосадовців".

Уповноважений при президентові Росії з прав дитини Анна Кузнєцова заявила в коментарі РБК, що занесення до "кремлівської доповіді" означає, що її робота "рухається у правильному напрямку".

"Уважаю, що така оцінка моєї діяльності на посаді дитячого омбудсмена навіть протягом цього невеликого терміну свідчить про те, що ми на правильному шляху до нашої основної мети — щастя та добробуту російських дітей", – зазначила Кузнєцова, яка потрапила до розділу "Список високопосадовців".

29 січня міністерство фінансів США презентувало Конгресу "кремлівську доповідь" – список зі 114 високопосадовців і 96 олігархів, наближених до "російського режиму". У доповіді згадано всіх російських міністрів, помічників і радників президента Володимира Путіна, очільників Москви і Санкт-Петербурга, а також бізнесменів зі статками понад $1 млрд.

Складання доповіді вимагав закон "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" про введення обмежувальних заходів проти Ірану, Росії та Північної Кореї.

Кузнєцову призначили на посаду уповноваженого з прав дитини в РФ 9. вересня 2016 року, вона змінила на цій посаді Павла Астахова, який подав у відставку за власним бажанням.