Добкін: Про те, що Янукович у Росії гримується до невпізнаваності, мені розповів Пєсков

Добкін: Пробач мені, Дмитре Пєсков, за мою відвертість Дмитрові Гордону
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Колишній мер Харкова, екснардеп і ексголова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону повідомив, що кілька років тому випадково на відпочинку за кордоном зустрівся зі спікером Кремля Дмитром Пєсковим і той розповів про життя експрезидента України Віктора Януковича в Росії.

Експрезидент України Віктор Янукович, який із 2014 року живе в Росії, "виходячи на вулицю, гримується до невпізнаваності". Цю інформацію в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону підтвердив колишній мер Харкова, екснардеп і ексголова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Уперше Добкін розповів про це в серпні в ефірі NewsOne.

"Я колись, років чотири тому, відпочивав [за кордоном] і зустрів людину одну. Він громадянин РФ і працює в системі державної влади на дуже-дуже високій посаді. І він мені розповів, що, побоюючись за своє життя, причому як із боку недругів, так і з боку, напевно, колишніх друзів уже там, у РФ, Віктор Федорович, щоб відвідувати публічні місця, користується найсучаснішими розробками, щоб гримуватися до невпізнаваності, фактично до такої міри, щоб, перебуваючи поруч, за два-три метри, людина, яка його дуже добре знає, його не впізнала", – сказав політик.

В інтерв'ю Гордону Добкін уточнив, що дізнався про це від спікера президента РФ Дмитра Пєскова.

"Мені про це сказала людина, якій я не можу не довіряти. Мені про це сказав Дмитро Пєсков. Я з ним випадково зустрівся за кордоном і поговорив про Віктора Федоровича. Він говорив із максимальним презирством, і він мені таку інформацію сказав. Пробач мені, Дмитре Пєсков, за мою відвертість Дмитрові Гордону", – сказав Добкін.

Інтерв'ю з Добкіним вийде сьогодні на YouTube-каналі "В гостях у Гордона". Трансляція розпочнеться о 18.00.

Янукович утік до Росії в лютому 2014 року після масових антиурядових протестів. В Україні проти нього розслідують низку кримінальних проваджень, зокрема про корупцію та узурпацію влади. 24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни і засудив його до 13 років позбавлення волі. Суд не визнав доведеною провину експрезидента в замаху на територіальну цілісність України. 2 жовтня 2020 року Київський апеляційний суд залишив чинним цей вирок.

Російське бюро організації з боротьби з корупцією Transparency International стверджує, що Януковичу дали громадянство Росії. Його адвокат Віталій Сердюк цю інформацію спростовував.

Наприкінці 2016 року Янукович "із міркувань безпеки" відмовився назвати місце прописки Святошинському районному суду Києва. На прохання судді, що головував, назвати місце проживання Янукович сказав: "Ростовська область". Російські ЗМІ стверджують, що Янукович живе на державній дачі в Підмосков'ї, яка належить одному з підрозділів МВС РФ.