Дубінський заявив, що питання його усунення від керівництва київською облорганізацією "Слуги народу" не порушували

Дубінського виключили зі складу фракції парламентської більшості "Слуга народу"
Фото: Александр Дубинский / Facebook
Позафракційний депутат Верховної Ради Олександр Дубінський після виключення із фракції "Слуга народу" у Верховній Раді заявив, що обласний осередок висловив йому підтримку, а без його згоди зняти його з посади керівника київської обласної організації партії неможливо.

Позафракційний депутат Верховної Ради Олександр Дубінський заявив, що й далі керує київською обласною організацією партії "Слуга народу". Про це 4 лютого він повідомив "Українським новинам".

"Юридично я керівник київської обласної організації, печатка і статут цієї організації знаходяться у мене... Ми навіть питання [усунення] не піднімали", – сказав депутат.

Він заявив, що обласний осередок висловив йому підтримку, а без його згоди зняти його із цієї посади неможливо.

За словами Дубінського, 69 об'єднаних територіальних громад Київської області надіслали листи на його підтримку керівництву партії.

1 січня США ввели санкції проти Дубінського за спроби втручання у вибори президента Сполучених Штатів. У мінфіні США заявляли, що Дубінський, а також колишній прокурор Генпрокуратури України Костянтин Кулик, бізнесмен-утікач, екснардеп Олександр Онищенко, колишній український дипломат і політолог Андрій Теліженко пов'язані з народним депутатом Андрієм Деркачем, щодо якого санкції запровадили у вересні 2020 року. Сам Дубінський зв'язок із Деркачем і спроби вплинути на американські вибори заперечує.

Після введення санкцій Нацбанк України попередив банки про ризики співпраці з Дубінським, його канал у YouTube було заблоковано.

1 лютого нардепи від "Слуги народу" проголосували за виключення Дубінського із фракції. 2 лютого на засіданні парламенту про це офіційно оголосив спікер ВР Дмитро Разумков.