Джонсон услід за Трампом передумав зустрічатися із Зеленським

Джонсон про зустріч із Зеленським: Я не впевнений
Фото: ЕРА

Спікер Палати представників американського Конгресу США Майк Джонсон може не зустрітися, як передбачали раніше, із президентом України Володимиром Зеленським, котрий перебуває з візитом у США. Про це повідомляє "Голос Америки".

Джонсон "не впевнений", що зустріч у Вашингтоні відбудеться, заявив він кореспонденту ГА. За словами представника Республіканської партії, "плани Конгресу змінилися".

"Я не думаю, що ми будемо в місті в четвер. Розклад наших засідань змінився. Усе дуже плинне. На узбережжя Мексиканської затоки наближається ураган. Багато хто з нас роз'їдеться, люди повертаються додому через це. Тож поки я не впевнений", – цитує його "Голос Америки".

Журналісти ЗМІ зазначають, що офіс лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера напередодні попередив про зміни в розкладі Конгресу: останні голосування цього тижня й цього місяця намічено на 25 вересня, після чого члени обох палат роз'їдуться по своїх округах через негоду.

Раніше сьогодні у штабі експрезидента США Дональда Трампа, який знову претендує на ту ж посаду, заявили, що зустрічі із Зеленським не планували. Її анонсувала українська сторона.

Контекст:

27 серпня Зеленський розповів, що планує презентувати план перемоги України у війні проти країни-агресора РФ президенту США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти – Камалі Гарріс (Демократична партія) і Трампу (Республіканська партія). За словами Зеленського, він хоче "почути реакцію" Трампа на план перемоги, який уже готовий повністю.