У Зеленського буде не одна зустріч із Байденом у США – Никифоров

У Зеленського буде коротка зустріч із Байденом на полях ООН, а також розгорнута – 26-го числа, розповів Никифоров
Фото: The White House / Flickr

Президент України Володимир Зеленський під час візиту у США 25-го і 26 вересня двічі зустрінеться з американським президентом Джо Байденом. Про це 24 вересня розповів в ефірі національного телемарафону прессекретар Зеленського Сергій Никифоров.

Відеозапис опубліковано в YouTube каналу "Ми – Україна".

За словами Никифорова, головна мета візиту Зеленського у США – передати Байдену й кандидатам у президенти США Дональду Трампу (Республіканська партія) і Камалі Гарріс (Демократична партія) план перемоги України.

"Буде завтра зустріч у президента із президентом США, коротка зустріч на полях ООН. І вже розгорнута зустріч, велика, буде післязавтра, 26-го числа. Ось від цих подій ми очікуємо найбільших результатів", – наголосив спікер Зеленського.

Никифоров поінформував, що на полях Генасамблеї ООН Зеленський, зокрема, уже провів зустрічі з канцлером ФРН Олафом Шольцом (у форматі тет-а-тет, без перекладачів), прем'єр-міністерками Італії й Данії Джорджею Мелоні й Метте Фредеріксен.

Контекст:

У Білому домі повідомляли, що зустріч Зеленського і Байдена відбудеться 26 вересня. Вони, зокрема, обговорять стратегічне планування України й підтримку США України в її захисті від російської агресії.

27 серпня Зеленський розповідав, що планує презентувати план перемоги України у війні проти країни-агресора РФ Байдену, а також Гарріс і Трампу.

За словами президента, план перемоги України розрахований на ухвалення рішень із жовтня до грудня.